Bateri Dersi
Bateri derslerinde amacımız teknik olarak donanımlı, neyi, nerede, neden çaldığını bilen, sadece ritm değil armoni ve melodi algısı yüksek, müziğin içinde kalabilen müzisyenler yetiştirmektir. Kişinin kendine özgü özelliklerini, müzikal zevklerine aktararak gelişimini sağlamak hedefindeyiz.
Opus Müzik öğrencileri kendi ders saatleri dışında Randevu alarak ücretsiz olarak dersliklerde yada Stüdyoda diledikleri kadar Etüd ve Prova yapma hakkına sahiptirler.
Online bateri derslerimiz için de ücretsiz deneme dersi ve bilgi alabilirsiniz.
Bateri dersine başlama yaşı nedir?
Bateri derslerimize başlama yaşı 5 olarak belirlensede bunun en sağlıklı yolu her yaş için deneme dersi yapılmasıdır. Çocuk öğrenciler için deneme derslerinde fiziksel durumuna (Boy, kol ve parmak yapısı), ilgisine, ritim işitmesine bakılır. Bateri ve piyano küçük yaşlarda başlamak için ideal enstrumanlardır. Piyano derslerimiz hakkında bilgi almak için tıklayın.
Bateri (davul) diğer enstrumanlara göre çocuklar için başlangıçta daha eğlenceli, enerjilerini atabileceği, başlangıçta enstrumandan ses çıkarma anlamında zorluk düzeyi daha düşük bir enstrumandır.
Bateri Dersleri ile Sertifika ve kariyer hedefleri
Bateri derslerimizde sizi müzikal olarak geliştirmenin yanında her seviye ve yaş için LCM (London College of Music) Sınavlarına öğrenci hazırlamaktayız. Bu sertifika ile dünyanın bir çok ülkesinde bateri çaldığınızı belgelemenin yanında, bir meslek, kariyer planı olarak diploma sahibi oluyorsunuz, lisans, yüksek lisans ve öğretmenlik yapmaya hak kazanıyorsunuz. LCM sınavları ve ders içeri hakkında bilgi almak için tıklayın.
Bateri derslerinin içeriği nedir?
Bateri dersleri hakkında her yaş için ders içeri hakkında bilgi vermek gerekir ise; Baget tutuşu, postür, el ve ayak koordinasyonları sağlandıktan sonra kişiden kişiye sırası ve seviyesi farlılık göstermekle beraber ders içeri aşağıdaki gibidir.
-
Müzik tarihi
-
Tutuş
-
Postür
-
Nefes alma teknikleri
-
Rudimentler
-
Çeşitli metronom çalışmaları
-
Ritmik nota okumaları
-
El ayak koordinasyonları
-
Çeşitli ostinatolarla birlikte uzuv çalışmaları
-
Ses dengeleri üzerine çalışmalar
-
Ezgi takibi
-
Armoni takibi
-
Repertuar çalışmaları
-
Stillere göre çalım teknikleri
-
Genel hatlarıyla müzik teorisi (aralıklar, Minor major diziler, tartım çalışmaları ve akor bilgisi)
Derslerde kullandığımız örnek kitaplar;
-
Lawrance Stone - Stick Control
-
Ted Reed - Syncopation
-
Benny Greb - Language of Drumming
-
Gary Chester - New Breed 1-2
-
Gary Chaffee - Rhythm and Meter Patterns
-
Gary Chaffee - Linear Time Playing
-
David Garibaldi - Future Sounds
-
4-Way Coordination
-
LCM kitapları